ul#list-nav { list-style:none; margin:20px; padding:0; width:525px } EJAT RIDZUAN: 2012

EJAT RIDZUAN

EJAT RIDZUAN

Wednesday, 26 December 2012

I BELEIVED !

alhamdulillah..
masih diberi kesempatan untuk menulis enrty kali ini..

:)

sabar..
aku mula percaya jika kita sabar, something good will come after..
and it really happen..

alhamdulillah again !!

b, terima kasih sudi menyayangi diri ini..
in syaa Allah..
andai ada jodoh, kita sama2 akan melangkah ke syurga..
terima kasih sebab terima segala kekurangan dan kelemahan diri ini..
hargai setiap kelebihan..

saya sayang awak ..
sayang awak sangat2..

terima kasih sebab menjadi sebahagian dari diri ini..
in syaa Allah, saya akan jaga hubungan nie sampai bila2..

:)






JARI YANG MENAIP : EJAT RIDZUAN

Friday, 21 December 2012

EEEWWWW !

halo !!

owesome doe hari ini.. 
like seriously, memang owesome !!!

nak dijadikan cerita.
aku ada lab hari ni.. fluid mechanics..

bgcik aku kan 1 kelas ngan aku..
"spe bgcik kau ??"

ouh.. nie hah !!


*wink*wink*

ok.. gambar bgcik aku nie selingan ja..

(tolong JANGAN jatuh hati)

sebelum aku membebel lagi, aku nak tegaskan bahawa entry aku kali ini hnya ada kaitan dengan yang hidup je.. yang dah meninggal in syaa Allah la untuk next entry...

kenapa kita perlu mereka2 cerita yang sememangnya tak wujud..
kita boleh tipu orang lain tapi kenapa perlu tipu diri sendiri ???
tak patut kot..

contohnya macam nie la..

A : aku kapel dgn si B

hakikat yg sebenar, si A tak pernah cakap pun dia suka or sayang kat si A..
nampak tak kat situ ??
then macam mna pulak diorang boleh kapel..
mngkin imaginasi dia je kot..

wahhh !!
aku salute der...
imaginasi tinggi melambung..
bak kata orang, hiperbola gila...

macam nie la..
aku perempuan..
aku faham jugak la perasaan yang sebegini...

tapi buat apa kita heboh bnda yang tak terjadi..
benda uh makin menambah benci.. bukan sayang...
kita hidup nie bukan untuk menipu..

kau dapat ape je kalau kau tipu ??
kawan sendiri pulak tu...
malu la wei..

dengan tipu, kau tak dapat apa.. nothing...
konon2 kau nak tunjuk hebat la..
ouh.. kau dapat dia..
padahal hakikat sebenarnya tak..

bangga yang kaudapat sekejap je kot..
kalau dah kantoi, tak boleh aku bayangkan..
kau bukan je kehilangan orang yang kau sayang. malah kawan2 kau jugak..

1 je aku nak cakap..
masa yang ada nie berubahlah..
jangan sebarkan virus or kuman yang boleh membuat jantung terhenti..
aku hampir nak kena dah nie..
HAHAHA

till then, adioss !!










JARI YANG MENAIP : EJAT RIDZUAN

Thursday, 20 December 2012

ONLY THAT I KNOW..

halu...

tadi, aku dapat panggilan from the unknown..
oh... rasanya macam pernah aku tengok nombor nie..
then aku pun angkat la..

suara tu..
suara yang aku ingat..
sampai bila2 pun aku akan ingat...

hati aku berdegup laju..
laju sangat...
:')

aku dah terfikir..
kenapa dia call aku ??
dia dah bahagia kan ??

tetiba rasa rindu tu terus ada..
selepas dengar suara dia, baru aku sedar aku masih rindu dan sayangkan dia..

dia tak tahu..
cerianya suara dia..
gelak tawa, cara dia cakap..
semuanya sama !!!

p/s : orang yang menipu aku adalah orang paling aku sayangi..

BODOH










JARI YANG MENAIP : EJAT RIDZUAN

Tuesday, 18 December 2012

RINDU

hye all !!

Ya Allah..
rindunya pada family dekat rumah...
:')

"hati, please keep strong.. lagipun,aku kan tengah berjihad sekarang.. berjauhan dengan keluarga tercinta demi untuk menggenggam segulung ijazah"

selalu aku kuatkan hati dengan fikir macam tu..

tapi bila fikir balik betapa peritnya bila aku memerlukan ibu, abah dan adik2.. 
mereka tiada disisi..
sedihnya !!
telefon menjadi penghubung...
semalam  chinta aku call..
wahh.. dia dah pakai phone sekarang..
ingat nombor mana la call aku ..
aku tak suka angkat nombor yang aku tak kenal nie..
(sila rujuk entry sebelum nie)

HAHAHA

hati aku kuat je suruh angkat.. 
then...

chinta : KAK !!!
aku : CHINTA !!

*sebak wei.. air mata aku dah menitis bila aku dengar suara chinta aku*

chinta : kak buat apa ?? nie nombor baru adik...
aku : tak buat apa..tengah rindu chinta kak..hehehe.. amboi.. dah ada phone baru... balik nie kak nak tengok k..
chinta : ok. kak balik bila.. balik la sebelum sekolah mula.. nanti leh pi langkawi...

*chinta, kalau boleh sekarang kak nak balik.. tapi kak tak boleh.. sabar sayang.. lagi 2 minggu kak balik*

aku : nanti kak balik.. kak bawak chinta kak pi langkawi k..
chinta : ok.. hehehe.. k la.. nanti kredit habis.. 
aku : ok2.. malam nanti kak call chinta k.. kak sayang chinta kak..
chinta : sayang kak jugak
aku : bye.. assalamualaikum
chinta : waalaikumussalam..


chinta !! i really miss u :)





JARI YANG MENAIP : EJAT RIDZUAN

Monday, 17 December 2012

=)


THE MORE YOU KNOW, THE MORE YOU WILL GET HURT





JARI YANG MENAIP : EJAT RIDZUAN

Sunday, 16 December 2012

Saturday, 15 December 2012

PELIK

=)

14/12/2012
tarikh hari ini..
tarikh aku menulis entry nie..
bukan apa..
sekadar hendak meluah rasa..

kenapa aku nak publish esok..
sedangkan aku boleh je publish hari ini..
entah la..
ada something yang mengganggu..
rasa rindu pada keluarga mungkin...
:')

HAHA

*skrin fon*

(1 missed call)

*texting*

aku : sape nie ??
unknown : i peminat u la

aku : terus tak reply sebab aku tak suka..

hello..
wei, nie bukan caranya nak berkenalan or whatever..
pelik la aku..

cakap pasal nie..
masa cuti sem hari tu ada sorang mamat nie text aku then situasi sama berlaku..
cuma kali ini aku kena marah la..
dan aku dengan sepelik-peliknya pelik kenapa aku pulak yang dimarah..

*situasi yang terjadi*

unknown : salam...hai izzaty..
aku : wassalam.. hai.. spe nie ?? (aku nie mati2 lah ingat kawan aku sebab siap sebut nama lagi)
unknown : sye peminat awak la.. boleh tak berkenalan ??
aku : kejap.. mana dapat no fon nie ??
unknown : kawan sye yg bagi.... 
aku : ouh.. kawan bagi.. cakap kat kawan terima kasih la sebab jaja no fon sye kat orang yang sye tak kenal..
unknown : bukan macam tu maksud kawan sye.. sye yang mintak..
aku : ok then.. apa nama awak dan nama kawan awak ??
unknown : sye zul.. nama kawan saya xpyh la awak tahu..
aku : laaa... siapa kawan awak ??
unknown : sye ikhlas nak berkawan dengan awak.. kawan sye tak salah..
aku : sye tak cakap pun kwan awak salah..sye cuma nak tahu siapa kawan awak ??
unknown : kenapa awak nak tahu siapa kawan saya ??

*dalam hati aku*
mamat nie dah gila ke ape ??
arghhhh !!!

aku : tak pe lah... sampai sini je.. saya bnyak kerja nie.. ouh ya.. kirim salam kat kawan awk k..
cakap dia thanks sangat2...
unknown : awak tak ada hak nak marah kawan saya.. 
aku : dan kawan awak tak ada hak nak bagi no fon saya kat orang lain !!!!
unknown : kenapa awak berbeza ek dengan apa yang dia cerita ?? dia cakap awak comel, baik, pandai..

*dalam hati aku*
eh.. dah kenapa diorang nie.. sapa kawan mamat tu ??
pening !!

aku : maaf.. saya tak ada niat nak berkasar..cuma saya tak suka cara kawan awak.. edar no fon sye merata.. dan saya tak suka cara awak nak berkawan..
unknown : awak lain dengan apa yang dia cerita 
aku : sekali lagi maaf.. assalamualaikum..

**********************

aku pelik..
gentle la sikit kalau nak berkawan..
face to face...

baru nampak keikhlasan uh..
hati aku keras ??
aku mengaku..
pengalaman banyak mengajar..
bukan senang aku nak terima seseorang dalam hidup..
tambah lagi kalau aku tak kenal siapa dia..

oh ya !!
dan aku sangatlah tidak suka kalau no fon aku diedar merata..
ingat aku nie apa ??
nama je kawan tapi perangai macam lawan..
setidak-tidaknya tanya dulu..

"eh jat.. ada orang nak no fon kau... boleh ke ??

hah !!
tu beradap la sikit..
tapi kalau dah tahu aku tak bagi, tapi kasi jugak kat orang lain, tu memang kurang ajaqqqq !!!

p/s : jangan suka edar no fon orang merata.. ingat !! dan satu lagi, nak berkenalan tu, biar bermaruah sikit k..



JARI YANG MENAIP : EJAT RIDZUAN

Friday, 14 December 2012

JUST QUOTES

and hye to all my friends..

apa khabar semua ??
sihat ??
alhamdulillah.. aku pun sihat2 je.. :))

maaf...
ramai yang bertanya kenapa banyak entry aku sejak kebelakangan ini dipadam..
:)

banyak sebabnya.. 
hati dan perasaan seorang kawan yang aku kena jaga..
perasaan aku jugak...

ok...
malas nak cakap banyak..
aku nak share some quotes yang aku tahu..







JARI YANG MENAIP : EJAT RIDZUAN

Tuesday, 11 December 2012

THE TRUTH

apa khabar semua ??
 weee heeee ~~~~

teruja aku nak mulakan hari nie..
hari yang baru dengan semangat yang baru...
bebanan pun dh makin kurang...
alhamdulillah..

mood hari nie agak sedih jugak..
nak tahu kenapa ??

jeng jeng jeng....
kasi nervous sikit...

aku buka la FB...
then dekat home kita kan boleh tengok ape saje yang friends kita post, apa je yang diorang share kan..
kebetulan, aku friend dengan si N..
tunang si N, si A bekas pakwe aku..
sumpah diorang nampak bahagia..

aku tumpang gembira...
tapi kenapa aku rasa sakit sangat dalam hati ??
bila aku cari punca dia, aku tak jumpa..
aku cemburu ??
tak !!
aku dah redha.. mereka dan aku tahu apa yang jadi...
even perit untuk aku ingat..
kami tahu !!

bila aku tengok gambar diorang, aku terfikir...
kenapa dulu aku dengan si A tak macam nie..
mungkin aku tak ada apa yang si N ada...
sekali lagi aku redha dan terima..
tapi aku manusia biasa...
sakit tu tetap ada..
luka dan sembuh cuma parut masih merah..

sampaikan satu tahap aku membandingkan si A dengan mana2 lelaki yang aku kenal..
tak ada yang sama..
dan aku tahu takkan pernah ada yang sama...

2 tahun !!
macam2 benda kami share..
masalah dia, masalah aku..
sakit dia sakit aku...

dia banyak mengajar aku...
terima kasih sebab selalu ada untuk aku bila aku perlukan kau..

aku mengaku..
bila si N bagitahu aku yang korang berdua bercinta, aku tergamam...
pada malam yang sama, si A mesej aku..
ucapkan kata cinta...
aku bahagia...

tiba2 si N call aku...
bawa satu berita yang aku tak sanggup nak dengar...
mula saat tu aku simpan dendam..
si A tipu aku.. !!

sebab tu sampai sekarang aku pantang kalau ada orang tipu aku..
khas untuk entry kali nie aku bongkarkan segala..
bukan nak mengungkit tapi aku rasa dah cukup lama aku simpan benda nie..
bodoh diri aku biar dendam tu ada...

 dah sampai masa aku lupa semua tu..
lupa semua kenangan dengan si A..
doakan aku :)





JARI YANG MENAIP : EJAT RIDZUAN

FUHH !!

berlapis2 muka aku..

wahhh !!! gila lah aku...

dah aku buat kerja gila.....

HAHA

shaking badan aku..

grrrrrrr~~~

sekian !!

=D



JARI YANG MENAIP : EJAT RIDZUAN

Monday, 10 December 2012

...

rasa macam orang BODOH dan BANGANG

aku kena stop !!

JARI YANG MENAIP : EJAT RIDZUAN

Thursday, 6 December 2012

FROGGY

makhluk tercomel didunia !!!

nahh amik !!

credit : Deli, thanks bagi link nie kat aku !! 
=D







sumpah katak comel gila !!


JARI YANG MENAIP : EJAT RIDZUAN

Sunday, 2 December 2012

KECEWA + BLURR

mood aku hari nie agak kurang la..
apa yang aku nak aku tak dapat..

sampai satu tahap tadi aku dah blur..
kecewa dengan diri sendiri..
rasa macam nak je pergi tengah2 jalan raya tu then biar kereta langgar..
tapi bila mengenangkan aku nie orang Islam dan masih waras, aku tak buat la..

kecewa kenapa ??
benda apa yang aku nak ??

ok !!

aku kecewa sebab apa yang aku hajat tak kesampaian...
azam aku nak lebih feminin sikit..
bila aku tengok je blaus2, skirt yang trend sekarang, aku tak boleh..

bukan sebab dress tu tak cantik ke apa tapi nie sebab diri aku...
diriakutak boleh terima kalau aku pakai macam tu..
niat aku nak lebih feminin tak boleh aku laksanakan..
teruk kan ???


aku nie memang tak boleh pakai skirt labuh ke ??
tak boleh pakai blaus ke ??
tak boleh pakai tudung lilit2 tu ke ??
arrrggghhhhh !!



i wish i could wear like this :((


p/s : harapan hanya tinggal impian 



JARI YANG MENAIP : EJAT RIDZUAN

Saturday, 1 December 2012

DECEMBER

ehem2 !!
memandangkan aku dah upgrade sikit blog aku nie..
(tak percaya, cuba tengok assalamualaikum kat atas tu)

motip ok motip !!!
HAHA


just nak wish kat korang...



and.....


i wish that this december will bring more happiness in my life !!

p/s : I love Allah.. Rasulullah, ibubapa, Islam, adik2, keluarga dan sahabat2 !!
yang paling penting, saya sayang diri saya !!


hah !! amik !! 

JARI YANG MENAIP : EJAT RIDZUAN

Friday, 30 November 2012

THE MOMENTS

assalamualaikum !!
=D

wott wootttt wwwoootttttt !!
hehe.. 
korang semua sihat ?? aku alhamdulillah masih diberi kekuatan untuk terus melangkah...

ok.. entry lepas aku just bagi korang hints tentang apa yang aku nak tulis kali nie..
tak banyak aku nak describe..

24 NOVEMBER 2012

aku dan abang2 sekalian pergi bercuti di Cameron Highlands..
even kiteorang tak tidur kat sana, tapi best sangat2..
sumpah aku takkan lupa..

kat mana aku stay ??
jengg jengg jenggg..

kiteorang stay kat rumah along aku..
tak jauh la.. dalam 2 jam perjalanan dari rumah dia ke CH...
terima kasih kepada mak along aku sebab masakkan makanan kat kami semua..
memang sedap la..
aku makan tempoyak..
terbaikkk !!!!

aku sorang perempuan ??
ya !! 
jangan risau sebab abang2 aku jaga aku baikk punya... 
hehe !!
even aku malu nak mengaku depan2...
tapi aku bangga sebab dapat berjumpa dengan 3 orang kawan yang ohsem..
yang boleh berkongsi susah senang even kami berlainan jantina..
jaga aku macam adik sendiri..
:'( sebak !!

so, jom la tgk gambar2 kami !!



the brothers !! 
=D

masa nie kiteorang tengah berjalan2 kat gerai2 yang ada kat situ.. 
nampak dak muka teruja si Kamel uh ?? HAHA

 










kat atas nie semua gambar masa kiteorang tengah makan aiskrim..
yang bawah sekali uh muka Kamel yang teruja boleh makan strawberri krim dia..
























kat atas nie semua gambar masa kat Rose Center.. lawa2 rose yang ada kat situ.. wahhh !!

 



ok !! nampak tak perbezaan kat kedua2 gambar diatas ?? HAHAHA

 me with Kamel !!  *hye angah :)
me with Were !! *hui along :)

me with Deli !! *hai achik :)

sekian lah gambar yang dapat aku share ngan korang semua..
walaupun tak banyak gambar tapi memori kat sana aku akan ingat sampai bila2..
ada masa kita pi lagi nohh !! HAHA



p/s :: seikhlas hati dan serendah diri aku rasa Cameron Highlands adalah salah satu destinasi perlancongan yang sangat menarik..
bagi yang tengah tercari2 nak honeymoon kat mana, pi la sana.. tak rugi woii !!
HAHA


JARI YANG MENAIP : EJAT RIDZUAN