ul#list-nav { list-style:none; margin:20px; padding:0; width:525px } EJAT RIDZUAN: February 2013

EJAT RIDZUAN

EJAT RIDZUAN

Saturday, 23 February 2013

THE BEST THAT I CAN DO

haloo...

hari nie bersamaan 23/2/2013...
aku nak buat satu luahan perasaan...

semalam...
aku rasa pelik..
apa lagi yang kurang, apa lagi yang salah...

salahkan aku mempunyai perasaan terhadap dia ???
aku sayang korang..
aku sayang dia...
aku tak nak buat pilihan..
aku perlukan korang sebagai sahabat yang selalu teman aku disaat suka dan duka...
aku perlukan dia sebagai pengisi hati yang kosong selama ni..

maaf...
aku tahu aku datang diantara korang..
hati kecil aku terus berbisik mungkin hubungan aku dan dia akan mengganggu hubungan persahabatan kita..
sekali lagi aku minta maaf...

aku dah cuba halang perasaan ini..
aku dah cuba lupakan dia...
tapi aku manusia biasa..
begitu juga dia...

jujur aku rindukan korang..
rindu sangat2...

tolong...
kalau ada salah silap, bagitau aku..

maaf...
aku hanya berani bertinta..
aku tahu kalau aku berdepan, aku akan mengaku kalah tanpa sempat aku bersuara..
jangan terus berdiam diri bila aku menegur..
jangan terus berdiam diri bila aku bertanya..



JARI YANG MENAIP : EJAT RIDZUAN

Thursday, 14 February 2013

WANITA TERBAIK !!

hye u olssss...

entry kali nie aku nak berceloteh sikit pasal ketidakmampuan seorang lelaki hidup tanpa seorang perempuan..
nampak macam berat sebelah je kan mukadimah aku...
wait uolllssss..

ape yang aku cuba nak sampaikan nie memang perit untung para lelaki dengar...
tapi korang lelaki-lelaki didunia nie kena terima hakikat..
korang takkan boleh hidup tanpa perempuan..

kenapa aku yakin sangat cakap macam tu kan ??
ok !!
 contohnye, ibu, mama, mak, ummi dan etc..
xkisah lah korang panggil ape pun kepada insan yang melahirkan korang..
tak payah nak pikir jauh sangat...
ingat aku tak tahu apa para lelaki nie nak cakap..

"woi ejat ! kalo tak ada sperm kami, korang para wanita sedunia nie takkan boleh mengandung !"

nie jawapan balas aku..

"hei lelaki sedunia ! kalau tak ada ovum kami, sperm korang uh akan sia2 je.. tak ada function.."

even kat sini aku rasa lelaki dengan perempuan perlu bekerjasama, tapi yang pegang tanggungjawab nak jaga baby, nak bwa kandungan yang 9 bulan uh, nak tahan morning sickness lagi..
banyak wei,.,,

cer bagi lelaki yang tanggung semua nie, memang takkan la kan..
aku bukan nak memperlekehkan kaum lelaki, tak ada niat un..

(ok aku tipu.. niat uh ada sikit)

aku nak tekankan kat sini..
lelaki takkan mampu hidup tanpa seorang wanita..

seorang suami perlukan isterinya disisi..
dikala suka dikala duka..
kalau marah kat someone di office, kemarahan uh akan dilepaskan pada isteri..
kadang2 tak layak un dipanggil isteri..
ada yang layak dipanggil punch bag..
tempat pelepasan nafsu dan amarah sang suami..

"ape aku melalut nie.. dah keluar topik nie"

pokok pangkal pucuknya...
lelaki takkan dapat bertahan lama tanpa wanita disisi..
sape berani marah aku ??
jom face to face !!

sampai ketemu :)
adiosss !!

p/s : Mr.cintahati, tolong jangan marah lepas baca entry nie.. awak kan lelaki jugak.. hehe..






JARI YANG MENAIP : EJAT RIDZUAN

Sunday, 3 February 2013

JOB INTERVIEW - TECHCOM

halooo !!

hahaha..
seronok pulak aku nak bercerita pasal interview nie..
mana taknya.. 
semua budak kelas aku pakai smart2..
dengan slack, kemeja, tie..
gila heaven boleh tengok..
baru la nampak ciri-ciri bakal engineer kat situ..

actually, interview nie macam test or assessment yang kiteorang kena hadap dalam subjek techcom nie..
aku dah la lemah speaking BI nie..
malam uh aku search tenet cari maklumat yang patut...
hafal sikit2..

alhamdulillah, lecturer aku tanya soalan yang aku study uh..
berputar belit aku nak jawab..
dalam hati aku cakap "ejat,muka biar yakin"
kira yakin habis la..
tak lupa sedikit senyuman..
HAHAHA


ok la.. jom la tengok pic sekitar interview berlangsung..
:)


kojep gila ~~ ye2 je dia suruh aku amik pic dy.. HAHA..

 
dia nak selit je mana2 =.=''

nenek dan bella :) 


the guys ! from left meet hariz, alip, kojep, and nabel..

ouhh... hes not chinese ok... sabah-ians :) hye ifwat 

really cool. alip !

haaa... nie nama sama.. cuma jantina lain..
meet ijat kambing..
sebab ape kambing, cer tengok janggut.. hahaha


ok.. dulu rmbut dy mcm along aq jugak.. afro jugak..
mak dia marah.. so, dy trpaksa buat hair cut baru..  maybe mak dia xmnat Alleycats kot..
kihkihkih - amin

one of the guy yang paling bising dalam kelas. meet kacang :)


tudiaaa !! from left kacang,munzir (hulk) and mr.cintahati :)

nenek dan abbas.. our class rap =.=


see... gejala gay mula mengular kalau ramai sngt kawan lelaki dalam satu kelas...
*mechi ok*

nenek dan pian !!

from left kacang, pyan and angah !!

Ganu boy :) suke dengar dy cakap ganu.. HAHA

the brothers - angah dan bgcik (mr.cintahati)

sapeyang gegar itu ?? alangkah indahnya kalau anda setenang kacang..-..-

model of the day ~~


ok.. me and the girlfriends~~ nenek, bella, pika, michelle.. eh2 yg baju kurung biru uh gila comel :)
nur nye la muka aku.. HAHA

fkmrians - angah, jabal dan mueezz...

tunggu turn nak di-interview.. muka penat ~~~

our shah rukh khan HAHAHA

no caption..HAHA

alololo. nape uh mad bond ?? 

muka fed up.. or vervous ?? HAHA.. dunno... norm, kacang and hadi :)

eh2.. budak sekolah mana nie ?? meet syafiq kassim :)

ok.. dah terbukti ada gejala gay kat situ..
HAHA.. mr.cintahati lelaki tulen la.. 

classmate :)

saya budak baru belajar... mcm xkena je combination baju ngan beg..
mak jemahh kisah pulak nokkss 

meet mad bond #bondsuperfriends

me and angah :)

le guys ~~

sampai macam nie sekali hah.. HAHA..
bobi, norm and hazeem..

nie pulak apek and amad :)

remember this guy ?? Aten !! 

gila la.. setiap gambar ada caption..
rajin betul aku..
kihkihkih :)
uh je la... setakat nie je aku nak kongsi.. 
hehehe..
wish korang enjoy...



*eh2.. jat, gambar ko ngan mr.cintahati tak ada ke ??*
aku : gila tak ada !!! HAHA
saje suspen kan sikit..

jambu kan dia..tie pink :)
seriously,aku melting :)

he is our baby.. 
come to papa mama..
ewwww.. geli.. HAHA

mr.cintahati cakap gambar nie sweet..
hehehe

the way you love me.. 
the way you look at me..
the way you say that u'll be forever with me :)

masa interview... 
my attire..
simple kurung :)

-the end-





JARI YANG MENAIP : EJAT RIDZUAN

WAITING

halo...

tak ada benda nak cakap..
just nak share something :)




tak kisah berapa jauh pun jarak memisahkan..
kita tahu kita ada masing2..

p/s : aku takut bila pikir LI..berjauhan bagai... tapi tak apa. demi masa depan keluarga dan juga kehidupan akan datang, aku berserah 

YA Allah, jika benar dia untukku, satukanlah hati kami..
jika dia bukan jodohku, pisahkan kami dengan cara yang terbaik..

JARI YANG MENAIP : EJAT RIDZUAN